Uutta vuotta kohti!

Taas on pian vuosi vierähtänyt ja uusi voi alkaa. Hyvillä mielin tulevaa kohti mennään. Tallin orin, Jalopenon, kilpailukausi ei paljoa parempi olisi voinut olla :) Hansun kanssa jatketaan tulevallakin kaudella. Jape treenailee nyt kotosalla taas vuoden vaihteen ja jossain vaiheessa matkaa Turkuun Hansun hoiviin.

Varsat kasvavat ja komistuvat. Kajon Kaneli sai uuden kodin Hyvinkään lähistöltä ja omistajansa kanssa harrastelevat kaikkea kivaa. Kajon Koru käväisi syksyllä näyttelyissä ja tammaa odottaa seuraavaksi ohjasajo-opetukset. Kermaisa on vieroitettu ja emä Matta muutti takaisin Keuruulle. Kajon Oliverin vieroitus on kohta käsillä. Molemmat voikot varsat on tunnistettu myös jo.

SM hopeaa!

Ori Jalopeno ja Hanne-Mari Kiuttu saivat Suomenhevosten Koulumestaruuksissa HOPEAA!! Kilpailut käytiin 16.-17.8. Harjussa Virolahdella. Ensimmäisen päivän osakokeen jälkeen Hansu ja Jape olivat toisena Heidin ja Corleonen jälkeen mikä oli jo uskomattoman hienoa. Toisena päivänä ratsastettu kur ohjelma oli ratkaisevassa asemassa erojen ollessa pieniä. Jape suoritti Hansun laatiman koreografian sujuvasti (yksi keskiravi rikkoontui laukalle kaiuttimien hieman säikäyttäessä Japea) ja he tulivat tässä luokassa kolmansiksi. Yhteisprosentit oikeuttivat koko kilpailun kakksosijaan eli hopeamitaliin! Kyllä oli hienoa olla katsomassa tätä mestaruusmittelöä, tuli itsellekin aivan kyynel silmään, niin superia!

Tulevana viikonloppuna Suomenratsujen kuninkaallisissa Ypäjällä Hansu ja Jape kilpailevat sekä la että su kansallisissa luokissa. Lauantaina Jape esiintyy Orikavalkadissa Jaimen jälkeläisrymässä, ja sunnuntaina käydään kur ohjelmana Kelmin muistokilpailu (Japen pappa :) ).

Kajon Keikari on myös esiintymässä lauantaina Knuutilan Veikon jälkeläisryhmässä!

Kuulumisia

Pysterin Kasku varsoi 15.6 komean voikon orivarsan Voiveikosta. Nyt on siis kaksi voikkoa varsaa laitumella kirmaamassa :) Jee!

Kajon Kaneli on myynnissä vielä edullisesti ennen syksyä.. Myös Kajon Koru lähtee sopivaan kotiin sekä voikkoa orivarsaa voi myös kysellä ;)  Tallissa on siis ahdata, tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi!

Jalopenon kisakausi on jatkunut mukavasti Kangasalalta molemmista avoimista A-luokista kolmos sijat!!

Jalopenon kisakuulumisia

Jalopeno ja Hanne-Mari Kiuttu ovat aloittaneet yhteisen kisauransa melkoisen mukavasti. Ratsukko on keräänyt kansalliselta helppo A-tasolta tasaisesti päälle 62% tuloksia. Luvian kisoissa 26.5 yhteistyö toimi lähes saumattomasti ja siitä palkittiin myös avoimen A:n voitolla! Prosentteina reilut 65,5! Huikeaa!

Hansu on taitava ratsastaja ja Jape kuuliaisesti ja nöyrästi suorittaa niin tuloksia tulee :) Toisessa luokassa pikkuruinen väsymys hieman paistoi ja pari pikkurikettä verottivat sen verran että yhdellä pisteellä jäivät juuri sijoitusten ulkopuolelle. Mutta pääasia että nyt tuli ne tarvittavat kvaalit ajatellen suomenhevosten koulumestaruuksia!!

Varsauutisia :)

Matta varsoin äitienpäivän kunniaksi 12.5 suloisen tähtipäisen voikon tammavarsan oriista Jalopeno <3 .  Tämä ihanuus on osoittautunut melkoisen ketteräksi liikkujaksi ja on ihanan utelias ihmistä kohtaan.

Kevättä

Vihdoin kevät tekee tuloaan ja lumet jo lähes sulaneet! Hevoset selvästi heräilevät talvihorroksestaan ja nauttivat aurinkoisista päivistä. Matta-tamman varsomisaika lähestyy.. 11.5 on laskettu aika, mutta saattaa mennä hieman pidemmälle ensikertaisella. Matta sai iiison boksin, kun väliseinä purettiin kahden karsinan välistä, sitä vähän ihmeteltiin lähinnä niitä kahta ruokakippoa :)

Kajon Kaneli on myynnissä, jos joku kaipaisi isoksi kasvavaa kisahevosta tai hienoa harrastekaveria niin täältä löytyy! Elli on osoittanut mm. erittäin hyvää hyppykykyä muutamilla irtohypytys treeneillä maneesilla.

Oripäiville..

Jalopeno muutti Turkuun helmikuun alussa, kouluratsastaja Hanne-Mari Kiutun käyttöön. Tarkoitus valloittaa tulevan kauden kouluratsastuskilpailut. Parin yhteiselo on lähtenyt hienosti käyntiin ja yhdet pienet harjoituskisat käyty kokeilemassa hyvillä tuloksilla. Nyt ratsukko esiintyy Ypäjällä Ratsuoripäivillä lauantaina 23.3. suomenhevosten oriparaatissa yhdessä isä Jaimen ja Rosali Kivitien kanssa!

Vuosi 2013

No onpas kulunut luvattoman paljon aikaa viimeisistä kulumisista.. Paljon on ehtinyt tapahtua, varsat kasvavat vauhdilla ,Kajon Kaneli ja Keikari ovat jo 2-vuotiaita ja niillä on ajo-opetus hyvässä vauhdissa menossa. Kajon Koru taas on vieroitusvaiheessa, ja neiti viettää jo yöt  yksin,  päivisin hän saa vielä hetken nauttia äitinsä seurasta.

Uusia varsojakin saa jo alkaa odottamaan :)  Lainatamma Matta varsoo toukokuun puolella orista Jalopeno ja Pysterin Kasku juhannuksen aikoihin orista Voiveikko!

Tammavarsa:)

Pysterin Kasku varsoi Jalopenosta kauniin sievän tammavarsan myöhään illalla 5.6. Varsominen sujui kokeneelta tammalta kuin tanssi. Varsa näyttää saaneen isältään mahdottoman hyvän rungon ja sievän pään :) Pitkä kapea piirto päässään muistuttaa hyvinkin paljon isäänsä. Kasku ja “Koru” ovat jo ulkoilleet omalla pikku laitumellaan ja näyttäisi nuo liikkeetkin olevan pikkuisella mitä mainioimmat!

Kesä ja pääskyset saapuvat

Aika rientää. Pääskysiä nähty jo tallia kiertämässä :) Laidunlohkoja lannoitetaan ja aitoja huolleltaan. Tänä kesänä järjestellään tammoille kaksi laumaa (lihavuuskunnon mukaan…) ja ruunille yksi sekä orille tietysti omansa. Mukavaa kun viimein näyttäisi päivätkin lämpenevän, kesä saapukoon!


Katan Talli | Sinivuokontie Söörmarkku | Katja Hautamäki | gsm. 050-5537 094 | www.katantalli.fi